Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262713)
- Registrované (228319)
- Jak si naši p (91125)
- Takhle koment (72372)
- Cenzura české (65993)
- Píseň o rumu (63526)
- Sci-fi: Vrazi (63030)
- Já Tarzan (62701)
- China Miévill (62166)
- Jak Rostislav (61102)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Tvrdě, aby bylo líp a nebylo pozdě!
Vyšlo: 16.01.2004 | Rubrika: Politika
Napsal: Dittmar Chmelař | Komentářů: 426 | Prohlížení: 7973

 
Pokud nepřitvrdíme v trestech, i vy možná dostanete brzy po hubě...
 
Pokud se jen trochu porozhlédnete kolem sebe, ihned bez problémů zjistíte to, co zde, v česko-moravsko-slezských geografických délkách i šířkách, zcela chybí. STRACH. Strach z trestu, z jednoho z největších afrodisiak. Namítnete, že jsme si ho v našich pohnutých dějinách užili nemálo. To je sice pravda, ale byl to to druh zcela jiného strachu. Já mám na mysli ten strach, který nám, sofistikovaným zvířatům, kterými JSME, zabraňuje dělat věci, které nejenom že podkopávají naše lidství, ale ženou naši společnost nekompromisně směrem k peklu. V naší společnosti chybí elementární pocit strachu z toho, že jestliže něco provedu, tak za to musím  tvrdě zaplatit. Finančně, fyzicky, psychicky i společensky. Příkladů na téma naší neuvěřitelně měkké, ba přímo želatinové demokracie, která slůvko trest zcela vyškrtla ze svého slovníku, je nepřeberně mnoho. Ožralci mlátící lékaře v záchrankách, stejně sebejistí mladíci vynucující si vstup na diskotéku s basebalovými pálkami, piráti silnic nehledící na nikoho a na nic, pánibozi policisté, šéfové a ředitelé státních a polostátních institucí a orgánů státní moci mohoucí všechno a všude a ještě za naše peníze, médií glorifikovaní pašeráci drog "úpící v nesnesitelných podmínkách asijských věznic" ... to je jen pár příkladů úděsné skutečnosti, která ovládá naše současné životy. Co jim toto počínání zcela jednoznačně umožňuje? No přece absence strachu z adekvátního trestu! Chcete si to vyřídit se svým poslancem, městským zastupitelem, neoblíbeným šéfredaktorem vašeho dříve oblíbeného časopisu nebo deníku, který si dovolí poukázat na to, že jste gauner? Klidně mu dejte přes hubu a zkopejte ho do bezvědomí tak, jak to učinili nedávno neznámí pachatelé šéfredaktorovi Respektu. Proč asi? No, inu proto, že i kdybyste byli někdy polapeni, česká trestní želatina vám nezpůsobí vůbec žádné příkoří! 
  Vše začíná už ve škole a v samotných rodinách. Naše škola a rodina se stala jedním obrovským polštářem, který umožňuje dětem a teenagerům téměř vše. Problémy s násilím a šikanou se přehlížejí nebo zcela ignorují. A pokud je snaha je řešit (za totální absence aspoň špetku rozumných zákonů), tak jedinec nebo jedinci snažící se je řešit skončí před soudem za neadekvátní postup při zvládání násilí! Už tady vyrůstají  ti gauneři, kteří později buď za volantem nebo za ředitelským stolem, buď přímo nebo nepřímo, ruinují svými násilnými činy tuto zemi.
  V arabském světě je tento problém řešen přímo ukázkově. Jakýkoliv přestupek je zde řešen prostřednictvím uličního soudce kádího, který jedinci, který se jakkoliv provinil, sdělí, že Alláh je vševědoucí a vševidoucí a že ho za to stihne nemilosrdný trest - amputace ruky v polovině lokte. Netvrdím, že podobně drsný trest by měl být  i u nás, ale pokud velice brzy a rychle nepřijmeme adekvátní náhradu této arabské  "radius in ulna", budeme stále ve stejně nevábně páchnoucí části našeho těla, jako tomu je doposud.
Stačí k tomu tak málo. Chcete příklady? Co brání tomu, aby v každém našem obchodě, v každém městě, visely na veřejně přístupných místech portréty těch, kteří bezostyšně kradou, za volantem se mění ve vrahy, neplatí nájemné, daně, alimenty a  pokuty? Co brání tomu, aby naši soudci začali v praxi realizovat patřičně přiměřený výklad práva? Ona totiž chyba ani tak není na našem právu, ale na jeho výkladu právě doživotně státem celebrovanými pány soudci a paními soudkyněmi!!! Naše zákony umožňují tvrději trestat viníky. Že se tak neděje, za to mohou jen a jen naši soudci, kteří zcela bezohledně dezinterpretují výklad jednotlivých trestních paragrafů k finančně výhodnému obrazu svému.
  Stále častěji a hlasitěji se u nás v poslední době volá po obnově trestu smrti. Příkladem nad jiné z poslední doby je vražda třináctileté školačky, ke které došlo u nás během těch nejkrásnějších a nejkouzelnějších svátků v roce. Nabízím daleko lepší a elegantnější řešení, které je kvalitativně i kvanti
 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--zatím nehodnoceno--

Vynikající (0)
Dobrý (0)
Nic moc (0)
Velmi slabý (0)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia