Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262700)
- Registrované (228302)
- Jak si naši p (91111)
- Takhle koment (72359)
- Cenzura české (65978)
- Píseň o rumu (63510)
- Sci-fi: Vrazi (63020)
- Já Tarzan (62688)
- China Miévill (62154)
- Jak Rostislav (61086)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Vzhůru do Evropy jako idioti!
Vyšlo: 26.05.2003 | Rubrika: Politika
Napsal: Dittmar Chmelař | Komentářů: 200 | Prohlížení: 6026

 
Být či nebýt...ANO či NE..to je to, oč tu teď zoufale běží!
 

 Zvedá se mi žaludek a chce se mi intenzivně zvracet pokaždé, když vidím a slyším, jakým způsobem  provádějí oficiální úřady, počínaje vládou a televizí a konče místními zastupiteli, jednoznačně proevropsky orientovanou kampaň o vstupu naší země do EU. Česká televize nejprimitivnějšími, přímo úděsnými spoty populárních osobností (novodobých bezostyšných Jidášů), kterým komunistické TV masáže z doby z před dvaceti lety nesahají ani po kotníky, provádí intenzivní masáž kompotu, který čvachtá lidu obecnému, čili nám mezi ušima. Tato masáž je nutná proto, aby občan, zvláště ten ještě nerozhodnutý, se přece jen přiklonil na stranu onoho tolik toužebně očekávaného ANO.
  Mohl bych v tomto duchu pokračovat dlouho a uvádět spoustu příkladů, pomocí kterých se nepřípustná názorová "dezorientace" lidu pomalu, ale jistě mění na tu jedině možnou a potřebnou proevropskou orientaci. Vzhledem k tomu, že další vyjmenovávání příkladů by bylo kontraproduktivní, uvedu jen dva příklady, chcete-li příměry, na kterých bych rád demonstroval, jakého zvěrstva se dopustily členské země EU na kandidátských zemích, které usilují "stát se členy Evropy" (byť do Evropy od nepaměti patří) tím, že jim striktně stanovily vstupní podmínky.

 1. Celý vstup do EU lze připodobnit k modelové situaci, kdy nějaká rodina mající jedno dítě chce adaptovat další dítě, popř. děti. V tomto případě také ti, co dítě adaptují, mu předem nejenom striktně řeknou, že toto smí a tamto nesmí, ale že to budou tvrdě vyžadovat? Že tady tato místnost je určena jen jim a jejich stávajícímu rodnému dítěti a že ty a ty věci absolutně nemůže dělat v jejich domě; že snad někdy v budoucnu? Chápete tu zrůdnost předem deklarovaných podmínek vstupu nových členů do EU?

 2. Nikdo oficiálně nenaložil na pomyslnou váhu  jednotlivé, přesně deklarované výhody a nevýhody případného vstupu do EU, aby se pak mohl s klidným svědomím zeptat: Občane, zde to všechno máš, všechny klady a zápory, rozhodni se, čemu dáš přednost!

  Pravidelně sleduji polskou televizi. I zde probíhá informační kampaň o vstupu do EU. Také zde dominuje jednoznačně proevropská kampaň. Na rozdíl od české televize je však v polské televizi poskytován relativně velký prostor i negativním názorům na vstup do EU. Z mnoha pádných argumentů mne v poslední době zaujaly opravdové prosby významných evropských politiků, aby úřady proboha lidem řekly i o nevýhodách vstupu do EU, které budou zvláště na začátku nemalé! S tímto postřehem ostře kontrastuje spot slovenské televize, kdy přímo v den konání referenda o vstupu Slovenska přišel za starou občankou, která se nemohla dostavit k volbám, volební orgán přímo k ní do bytu a členka tohoto orgánu ukázala oné paní na políčko ANO, řkouc:”Tuná to zašktrnite!!” No comment…hmmm…přece jen si dovolím krátký komentář: Víte, co to je demokracie? Nejrafinovanější forma totality.
  Občane český,  opravdu chceš TEĎ honem honem vstoupit do EU jako trhan, který bude nejméně dvacet, ale pravděpodobně čtyřicet let odstrkován od všeho, co byť jen vzdáleně připomíná základní heslo Velké francouzské revoluce Volnost, rovnost, bratrství a bude jen na papíře nahlížet pod pokličku hrnce s lákavým nápisem Blahobyt – Ekonomická prosperita? Opravdu chceš to, že nejméně do roku 2008 budeš i nadále muset na „bývalých“ hranicích tvých bývalých úhlavních nepřátel, nyní rádoby přátel, stále potupně ukazovat pas a doufat, že budeš připuštěn k nahlédnutí do ráje? Opravdu chceš to, aby ti každý den někdo plácal přes prsty a říkal: „Nešahej na to, není to tvoje, nerozumíš tomu…!”? Opravdu chceš být tím, který na papíře může všechno, ale ve skutečnosti téměř vůbec nic? A ještě za to platit! A tvrdě a nemálo!? Opravdu chceš to, aby i to, co evropský spolráj nemá a je navýsost české, bylo jednou provždy zglajchšaltrováno bruselskými byrokraty? Nechceš si přece jen nějakou dobu počkat, zesílit a pak si to s Evropou rozdat jako alespoň trochu rovný s rovným? A co když během této resuscitace nejenom náhodou zjistíš, že vlastně vůbec žádnou spojenou Evropu nepotřebuješ? JE TO JEN A JEN NA TOBĚ!
  Závěrem si dovolím ještě dvě malé poznámečky: Nikdo mi nikdy nevysvětlil, proč země s největší životní úrovní na světě (Švýcarsko, Lucembursko, Tchaj-wan) nejsou členy jakéhokoliv  politického, ekonomického či vojenského uskupení. Nikdo jim k prosperitě nepomohl a také se tyto země nemusely a nikdy se neuzbrojily k smrti. Ani fašistický hrdlořez Hitler na ně nevztáhl ruku. To za prvé. A za druhé: Jako občan této země váhající, zda říct ANO či NE v nadcházejícím referendu o vstupu ČR do EU bych se rád zeptal našich politiků, kteří nám včera jednoznačně tvrdili, jakým nesmyslem je setrvání Čechů a Slováků ve společném státě a jaké nebetyčně kladné výhody bude mít pro ně rozdělení společného státu, jak se dívají a jak mi vysvětlí svůj  názorový veletoč o tři sta šedesát stupňů, když dnes tvrdí, že jednoznačným synonymem našeho blahobytu je jeden jediný evropský všestát???

 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--vynikající--

Vynikající (1)
Dobrý (0)
Nic moc (0)
Velmi slabý (0)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia