Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262700)
- Registrované (228302)
- Jak si naši p (91111)
- Takhle koment (72359)
- Cenzura české (65979)
- Píseň o rumu (63510)
- Sci-fi: Vrazi (63020)
- Já Tarzan (62688)
- China Miévill (62154)
- Jak Rostislav (61086)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Jak čeští vlastenci plakali a plakali...
Vyšlo: 05.05.2003 | Rubrika: Politika
Napsal: Rostislav Hedvíček | Komentářů: 423 | Prohlížení: 8904

 
aneb Pravda o americké a kanadské vizové politice.
 

V minulych dnech se na mne po uverejneni clanku "Vzkaz od panaboha na prechodu v Mikulove" sesypal dest emailu (tak okolo dvou tisic jich zatim bylo) z Ceske republiky unisono mi lajici a narikajici nad tou nespravedlnosti.
Narikaji jako jeden muz, pripadne zena, nikoliv nad faktem, ze jejich vlastni zeme, tedy Ceska republika, vyzaduje hlaseni se cizincu na policii, cehoz neuposlechnuti se tresta jako bylo v mem pripade tisicovkou pokuty, ale nad tim jak oni sami trpi a upi (ne klicema jeste nezvonili) pod jhem a diskriminaci americke a kanadske ambasady v Praze, zadaji-li o visa do USA ci Kanady. Uplne jsem slzel...
Ti skalnejsi vlastenci (cim mene informovani, tim vic zarytejsi) dokonce popirali "to je leeez, to neniii praaavdaaaa", ze by snad v CR byla pro cizince prihlasovaci povinnost. To je jednoduche dokazat:
Zakon o pobytu cizincu na uzemi Ceske republiky c.326/1999 Sb.
Hlava VII Hlaseni mista pobytu na uzemi. Hlavne Paragrafy 93 a 94.
par. 93.
(1) Cizinec, kteremu bylo udeleno vizum k pobytu do 90 dnu nebo dlouhodobe vizum, je povinen do 3 pracovnich dnu ode dne pocatku prechodneho pobytu na uzemi hlasit policii pocatek, misto a predpokladanou dobu tohoto pobytu,
pokud tuto povinnost neplni ubytovatel; to neplati, pokud cizinci zajistuje ubytovani ministerstvo.
(2) Cizinec, drzitel viza za ucelem prevzeti povoleni k pobytu, splni ohlasovaci povinnost prevzetim povoleni k pobytu.
par. 94
Cizinec, ktery je opravnen k prechodnemu pobytu na uzemi bez viza, je povinen do 30 dnu ode dne pocatku tohoto pobytu hlasit policii misto pobytu na uzemi, pokud predpokladany pobyt na uzemi bude delsi nez 30 dnu. Soucasne je povinen policii sdelit pocatek a predpokladanou dobu prechodneho pobytu na uzemi.
----
Ovsem hlavni a stale opakovany "argument" byl, co oni si chudacci vytrpi na tech dvou ambasadach - tedy kanadske a americke - nez jim ti zli imperialisti daji ty viza do Ameriky a jeste jak jsou sikanovani po priletu do Ameriky na letisti! No to byste neverili! To sousedka povidala a ta to slysela od sve kamaradky a kamarad jejiho syna tam u toho osobne byl! Osobne! A to jako ma byt opravnene zduvodneni, proc by cizinci z civilizovanych zemi meli byt sikanovani pri navsteve Ceske republiky.
Zde bych chtel informovat, ze popularni cesky nazor "vsude je to stejne" se nezaklada na pravde a stejne to neni, i kdyby vlastenci kdovijak moc chteli. Hlavnim faktem je, ze soucasne problemy s vizy (i ty na americke i kanadske ambasade v Praze) jsou jen dusledkem slavne ceske vychcanosti a porusovani zakonu jinych zemi z ceske strany a ne naopak. K tomu jeste pripocitejte marxisticke Ministerstvo zahranicnich veci CR (napred agent Kato, ted zase rudy Cyril) s jejich tendenci delat zahranicni vztahy podle vzoru soudruha Gromyka "tit-for-tat" a mate ten gulas kompletni.
Vezmete si treba nejdriv Kanadu: Viza nebyla vyzadovana a bylo vsechno fajn. Tedy jen do okamziku, nez cesti Romove zacali houfne emigrovat do Kanady. Divejte se na to jak chcete, mili xenofobove, ale pokud ma ta osoba cesky pas, tak je cesky obcan i kdyby byl puvodne z Pakistanu a mel na cele cervenou tecku. Tudiz CESTI OBCANE porusovali dohody a zakony - nikoliv kanadska strana! Nikdo z Kanady, s vyjimkou Otto Jelinka (ahoj Otto!) do Ceske republiky jeste neemigroval.
Kanada zavedla LOGICKY viza znovu a ceska strana (aniz by priznala vinu) po Gromykove vzoru "reciprocne" zavedla viza taky, aniz by pro to byl jediny rozumny duvod. A bylo to!
Chtel bych timto ujistit vsechny ukrivdovane ceske vlastence ("vsude je to stejne!"), ze zamestnanci ceskych konzulatu a ambasad v zahranici jsou taky prijemni jak hrebik v prdeli (no oni by mozna byli docela fajn lide, ale kdyz oni maji ty zakony a musi je dodrzovat. Ceske zakony!) a cizinec, zadajici o viza do CR je take patronizovan a ponizovan nejruznejsimi zpusoby. Napriklad cesky konzulat ve Washigtonu zada, aby zadatel poslal na konzulat original zelene karty, aby oni mohli posoudit, zda zadatel, jako
kanadsky obcan, je v USA legalne! Kazdy vi, ze fajfka, manzelka a zelena karta se nepujcuje, ale oni to pozaduji! Co je jim po tom? No nic, ale maji na to predpisy!
Ta ironie a vlastne i nebetycna DRZOST ceskych konzulatu se stavet do pozice overovatele legalniho pobytu v USA prejde velice rychle do kocourkovske parodie, kdyz si uvedomite dalsi souvislosti. A tim se dostavame do oblasti cesko-americkych vizovych vztahu a kdo vlastne ma pravo byt velmi opatrny a kdo porusuje zakony a predpisy.
Dle informace U.S. State Departmentu je v soucasne dobe v USA pres 90 tisic obcanu Ceske republiky ilegalne - prekrocili platnost trvani jejich navstevnickych viz (vydanych ambasadou USA v Praze), tedy devadesattisickrat byl porusen zakon hostitelske zeme CESKYMI OBCANY!!! Haloooo! Je tam slyset??? Cesti obcane porusili zakony, ne Americane! Cesi porusuji zakon prekracovanim platnosti viza, Cesi porusuji zakon praci v U.S.A. na cerno, Cesi porusuji zakony neplacenim dani, atd. atd. Dle informace meho zdroje na Ministerstvu zahranicnich veci (nechce byt jmenovan) neexistuje ani jediny pripad, ze by obcan U.S.A. pobyval nelegalne na uzemi Ceske republiky.
Ale prumerny cesky obcanek hori spravedlivym hnevem, kdyz se na nej nekdo na americke ambasade podiva s podezrenim! Potrebuje Amerika tyhle gastarbeirtry s turistickymi vizy? Ani nahodou! Tudiz zprisnena vizova politika americkeho konzulatu vuci ceskym zadatelum o viza je zcela opravnena. Urednik vydavajici turisticka visa do U.S.A  si uvedomuje, ze kazdy treti cesky zadatel je totiz lhar a podvodnik! Rika, ze chce turisticka viza a zatim se chce jen dostat do USA jako arabsti teroriste! Abych napsal o tom Cesku neco pozitivniho - musim tedy uvest, ze na rozdil od arabskych teroristu ten cesky lhar a podvodnik chce akorat pracovat v
nejakem Holiday Innu pod polskym vedenim a skladanim rucniku si chce vydelat na Opel Corsa, aby mohl potom v Cesku delat machra "a balit baby vole".
Ale jak vime napriklad ze zprav irackeho ministerstva informaci, pravda nemuze byt prekazkou svatemu nadseni. A tak prumerny cesky clovicek ("Ja jsem podnikatel!", "Ja jsem ynzynyr!") bude dal pokracovat v obvinovani te zle Ameriky, co jim nechce dat viza, protoze jsou to lhari, cikanu, ze utikaji kam muzou, emigrantu, ze je nazyvaji CeskoZlodejskem, Ukrajincu, ze vykradaji byty, Slovaku, ze mluvi slovensky, Polaku, ze maji vic Mercedesu
nez Cesi, Nemcu, co jezdi za kurvama do Chebu, Rusu, ze si koupili Karlovy Vary, za vsechno muze vzdycky nekdo jiny... jen oni sami ne.
Jen oni sami ne.
----
Rosta
 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--dobrý--

Vynikající (1)
Dobrý (2)
Nic moc (0)
Velmi slabý (0)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia